Algemene Voorwaarden

Bij het boeken van een fotoshoot gaat de klant akkoord met onderstaande algemene voorwaarden.

Algemeen

Marischa Michiels Fotografie heeft de intentie alles wat op de website staat correct en volledig weer te geven, er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze website is geplaatst. Marischa Michiels Fotografie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van deze site of het gebruik van (beeld)informatie die op deze site wordt verstrekt. Marischa Michiels Fotografie kan niet aansprakelijk worden gesteld bij materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie op locatie of in de studio. De foto’s op deze site mogen alleen gebruikt worden door de eigenaar, Marischa Michiels. Bezoekers kunnen deze foto’s bekijken, maar hebben geen toestemming ze, op welke wijze dan ook, te gebruiken. Bij gebruikmaking van de diensten van Marischa Michiels in welke zin dan ook, gaat u akkoord met deze voorwaarden. Dit wordt door de klant nogmaals expliciet bevestigd bij het indienen van het boekingsformulier.

Auteursrecht

Het auteursrecht van de foto’s ligt ten allen tijde bij de fotografe Marischa Michiels. De klant geeft de fotografe toestemming om de gemaakte foto’s van de klant te gebruiken voor promotiedoeleinden op het internet en in drukwerk. De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie. Wanneer de klant aangeeft niet akkoord te gaan met het gebruik van de foto's, geldt er een toeslag op de overeengekomen prijs (gespecifieerd in de boekingsovereenkomst). Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotografe. Na ontvangst van de digitale fotobestanden heeft de klant het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden door te verkopen of gratis weg te geven voor commercieel gebruik (denk aan make-up-artist of taartbakkers e.d). Bedrijven kunnen zelf contact met Marischa Michiels opnemen voor het gebruiksrecht van de foto’s en/of video’s. De fotograaf zal de digitale bestanden zo lang mogelijk bewaren, maar kan na overdracht via link niet verantwoordelijk gesteld worden voor opslag van overgedragen bestanden.

Fotosessie

Om een afspraak voor een fotosessie vast te leggen, stuurt de fotograaf altijd een boekingsformulier als bevestiging. De afspraak is pas definitief zodra de fotograaf een bevestiging heeft gestuurd. Als de klant niet akkoord gaat met de algemene voorwaarden, dan dient hij deze voor het invullen van het formulier mee te delen.

 

De enige uitzondering hierop is een Newborn Fotoshoot die gemiddeld 3h duurt. Een trouwreportage is maatwerk en duur wordt vooraf schriftelijk overeengekomen.


Voorlopig zijn al de fotosessies op locatie (op het vestigingsadres van de klant of een overeengekomen openbare plaats).
Als de klant tijdens een reportage ergens ontevreden over is, kan dit uiteraard meteen met de fotografe overlegd worden. Dat geeft haar namelijk de kans om iets aan te passen. Klachten achteraf hierover worden als niet gegrond beschouwd. Het is niet toegestaan om tijdens de reportage opnames te maken of te fotograferen met eigen telefoon en/of camera.

Fotobestanden

De gemiddelde digitale leveringstermijn is 2 weken, dit kan in uitzonderlijke gevallen oplopen tot max 4 weken. Wanneer de klant de foto's sneller nodig heeft, kan dit mits schriftelijke overeenkomst tussen klant en fotograaf voordat de boeking bevestigd wordt.

Na deze leveringstermijn stuurt Marischa Michiels een weblink naar een galerij waaruit de klant doorgaans 10 digitale bestanden kan selecteren. Het overeengekomen aantal foto’s kan afwijken en is onder voorbehoud van het schriftelijk akkoord voorafgaande de formele boeking. 
Nadat de fotograaf de betaling op haar rekeningnummer heeft ontvangen, stuurt zij de fullsize bewerkte bestanden via een wetransfer link naar het emailadres dat werd opgegeven in het boekingsformulier. Deze full-size bestanden zijn enkel voor de reproductie voor eigen gebruik. Ook worden bestanden geoptimaliseerd voor online social media doeleinden voorzien. Het is niet mogelijk om de onbewerkte bestanden en/of RAW bestanden te ontvangen.

Betaling

Eenmaal de klant zijn keuze heeft bevestigd, krijgt hij een digitale factuur voor het over te maken bedrag op het rekeningnummer: BE71 0635 8178 0369 . Deze factuur dient binnen 14 dagen betaald te worden. 

Aansprakelijkheid

Marischa Michiels is niet aansprakelijk voor enige schade welke voor de wederpartij is ontstaan. Tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de fotograaf. De aansprakelijkheid is in elk geval beperkt tot de hoogte van het factuurbedrag, dan wel, indien en voor zover er sprake is van een verzekerde schade tot de hoogte van de onder de verzekering feitelijk uitgekeerde somma. Marischa Michiels is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen of fotoafdrukken bij producten die niet door haar zijn geleverd. De fotograaf doet steeds haar best, maar kan zichzelf niet aansprakelijk stellen voor het leveren van minder of minder goede foto’s dan normaal door onvoorziene omstandigheden die buiten haar invloed vallen. Denk aan kinderen die niet meewerken, instructies die niet opgevolgd worden, weersomstandigheden, en nog veel meer.

Privacy en persoonsgegevens

De Privacyverklaring van Michiels Photography kan je HIER vinden.

BTW BE 0760.500.883

Marischa Michiels Fotografie - Bosdreef 31 Buggenhout

Algemene Voorwaarden - Privacy verklaring